Spring naar inhoud

Bonhoeffer 2020

Bonhoeffer 75
Op 9 april 2020 zal het 75 jaar geleden zijn dat de Duitse theoloog en verzetsstrijder Dietrich Bonhoeffer terechtgesteld werd in het kamp Flossenbürg. De jaren daarvoor zat hij in de gevangenis. Daar schreef hij zijn beroemde brieven (‘Verzet en Overgave’). Ook tien gedichten en een aantal gebeden ontstonden in die benauwde tijd. Deze gedichten en gebeden zijn het vertrekpunt voor het werkschrift Bonhoeffer75, uitgegeven door De Roos van Culemborg en inmiddels daar te bestellen. De presentatie hiervan vindt plaats op 13 april, van 13.00 – 15.00 uur in de Grote of Barbarakerk in Culemborg. Christien Crouwel zal als algemeen secretaris van de Raad van Kerken deelnemen aan het podiumgesprek, samen met onder andere Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie, en Edward van ’t Slot, hoogleraar theologie en voorzitter van het Bonhoeffer Gezelschap. Het thema luidt ‘Keuzes van toen voor nu’. De toegang is vrij. Voor het volledige programma en om het werkboekje te bestellen, zie www.deroosvanculemborg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *